Skip to main content

Αποβατική άσκηση μια ανάσα από τις Οινούσσες ανήγγειλαν οι Τούρκοι

Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

Νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προετοιμάζει η Άγκυρα η οποία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δεσμεύει ολόκληρη τη χερσόνησο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και σχετικά κοντά στις Οινούσσες για να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, την άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

Η προαναγγελία της άσκησης «Efes» έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στρατιωτικής δραστηριότητα της Τουρκίας έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F - 4 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών.