Skip to main content

Στο έλεος των κλεφτών οι αγρότες της Επανομής - Απότιστα τα χωράφια

Τι λένε οι αγρότες της περιοχής για το χρόνιο πρόβλημα που δεν τους επιτρέπει να σπείρουν τα χωράφια τους - Η αντίδραση του δημάρχου Θερμαϊκού.

Στο έρμαιο των επιτηδείων που κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ βρίσκονται οι αγρότες στην περιοχή της Επανομής, οι οποίοι αδυνατούν να σπείρουν τα χωράφια τους.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια περίπου. Κλέβουν τους μετασχηματιστές για να πάρουν τον χαλκό. Χωρίς όμως αυτούς, εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε» δηλώνει στη Voria.gr ο αγρότης Πασχάλης Σαράφης, επισημαίνοντας ότι αυτή η εποχή είναι η πιο κρίσιμη καθώς οι αγρότες σπέρνουν τα βαμβάκια.

Κατά τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επανομής, Γιώργο Τσιώνη, φέτος έχουν κλαπεί 35 με 40 μετασχηματιστές στην Επανομή και περίπου άλλοι 15 σε όμορες περιοχές όπως η Θέρμη, το Σχολάρι και η Καρδία.

Ο κ. Τσιώνης υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ θα αντικαταστήσει και φέτος τους μετασχηματιστές, ξεκινώντας εργασίες μετά το Πάσχα. «Στη ΔΕΗ όμως υπάρχει ένας εργαζόμενος που κάνει αυτή τη δουλειά. Αν καθυστερήσει η εγκατάσταση, εμείς καταστραφήκαμε» υπογραμμίζει ο κ. Τσιώνης, διευκρινίζοντας ότι ήδη υπάρχει ανάγκη ποτίσματος στα χωράφια.

Τόσο ο κ. Σαράφης όσο και ο κ. Τσιώνης μιλούν επίσης για ελλείψεις στο τοπικό τμήμα της αστυνομίας, που δεν επιτρέπουν στις αρχές να επιτελέσουν το έργο τους.

Ο κ. Σαράφης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένα βράδυ που ο ίδιος και ο πατέρας του είχαν πιάσει επ' αυτοφώρω τους κλέφτες να αφαιρούν τους μετασχηματιστές, δεν υπήρχε περιπολικό και έπρεπε οι ίδιοι να παραλάβουν τον αστυνομικό από το τμήμα με το δικό τους όχημα για να τον μεταφέρουν στο χωράφι και να πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, αναγνωρίζει το πρόβλημα, σημειώνοντας μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί.

Ο κ. Μαυρομάτης υποστήριξε, μιλώντας στη Voria.gr ότι έχει κάνει κρούσεις στην αστυνομία ζητώντας ενίσχυση της περιοχής τόσο σε αστυνομικούς όσο και εξοπλισμό αλλά και τη συνεργασία με την υπηρεσία ΔΙΑΣ για ενίσχυση περιπολιών.

Ωστόσο, από τις υπηρεσίες του απάντησαν πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα είναι πολλά και ιεραρχούνται.

Κατά τον κ. Μαυρομάτη, το θέμα της κλοπής των μετασχηματιστών θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, την απόφαση του οποίου θα αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο.