Skip to main content

Αποθέωσαν τον Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Άνευ προηγουμένου ήταν η υποδοχή που ετοίμασαν στον Κώστα Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μόνο στα χέρια που δεν τον σήκωσαν για να...
Άνευ προηγουμένου ήταν η υποδοχή που ετοίμασαν στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μόνο στα χέρια που δεν τον σήκωσαν για να τον μεταφέρουν από το σημείο του αγάλματος στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα. Εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι αυτό δεν άρεσε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος έλειπε καθ΄ όλη τη διάρκεια λατρείας των πολιτών προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Πρώην και νυν συναντήθηκαν έξω από το εστιατόριο στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου έλαβε χώρα η δεξίωση μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων. Εκεί οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν ευχές δεδομένου ότι σήμερα είναι η ονομαστική εορτή του προέδρου της ΝΔ. Τη στιγμή, όμως, που ο κ.Σαμαράς ήταν έτοιμος να ξεπεράσει την «ήττα» που έφαγε από τους Θεσσαλονικείς, μια νεαρή κοπέλα που τους πλησίασε τα χάλασε όλα, καθώς σνομπάροντας τον Α. Σαμαρά, απευθύνθηκε στον Κώστα Καραμανλή και ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι το κόμμα ήταν καλύτερο όταν ήταν αυτός πρόεδρος.

Ο Κ. Καραμανλής εθεάθη αργότερα να συμμετέχει σε πηγαδάκι με τους κκ. Τζιτζικώστα και Ζαγορίτη. Τελικά, όμως, έγιναν όλοι μια ευτυχισμένη παρέα, με τους κκ Α. Σαμαρά, Κ. Στεφανόπουλο, Αχ. Καραμανλή, Κ. Καραμανλή, Ε. Βενιζέλο, Δ.Σιούφα, Γ. Μπουτάρη, Β. Παπαγεωργόπουλο και Στ.Ψυχάρη να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.