Skip to main content

Αποσύρει το ν/σ για δικαστική ασυλία ο Μπερλουσκόνι

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να αποσύρει το νόμο που θα του προσέ
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε ότι «θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να αποσύρει το νόμο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία». «Ο συγκεκριμένος νόμος, για να εγκριθεί, απαιτεί έναν πολύπλοκο μηχανισμό και αυτό χρησιμεύει μόνο στο να ενισχυθούν υστερόβουλες πολεμικές», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Η στροφή του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την όλη πρωτοβουλία.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων της γερουσίας, Κάρλο Βιτσίνι, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε «βαθιές επιφυλάξεις» σχετικά με τον εν λόγω νόμο, τον οποίο επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε: «Δεν ενδιαφέρομαι, πλέον, να συνεχίσω να στηρίζω τον νόμο Αλφάνο, που δεν ήταν και δική μου πρόταση, αλλά του κόμματός μου. Δεν θέλω να πούνε ότι κάνω προσωποπαγείς νόμους, νόμους ντροπής».