Skip to main content

Αποστομωτική απάντηση των Πομάκων στο Συνέδριο της FUEN

Οι τουρκόφρονες της Θράκης διοργάνωσαν εφέτος το συνέδριο της FUEN, την ευρωπαϊκή ομάδα που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τις μειονότητες.

Οι τουρκόφρονες της Θράκης διοργάνωσαν εφέτος το συνέδριο της FUEN, την ευρωπαϊκή ομάδα που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τις μειονότητες, μόνον που έχει ως μέλη κινήσεις από την Ελλάδα (Ουράνιο Τόξο και DEB) την Σλοβακία και την Γερμανία. Χρηματοδοτείται από γερμανικούς δήμους, αυτό όμως το Συνέδριο το χρηματοδότησε η Τουρκία, όπως ανέφερε το δελτίο Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Πολλά φοβερά κατά της Ελλάδας ακούστηκαν εκεί, με κυριότερη την πρόταση του παράνομου ψευτομουφτή Μετέ, ο οποίος ζήτησε την διενέργεια δημοψηφίσματος για να διαπιστωθεί ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι.

Αναδημοσιεύω την ομιλία του κ. Αχμέτ Ιμάμ, διευθυντή της πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα», ο οποίος κατήγγειλε δημοσίως τον Αχμέτ Μετέ ως ψευτομουφτή, ως ρατσιστή σε βάρος των Πομάκων, ως διαστρεβλωτή του ισλάμ και ως όργανο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Είπε ο κ. Ιμάμ:

«Λέγομαι Αχμέτ Ιμάμ, είμαι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και ο διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Εδώ στην ελληνική Θράκη, ζουν 40.000 Πομάκοι και το μεγαλύτερο τμήμα της δεν είναι τουρκικό.

» Προηγουμένως ο Αχμέτ Μετέ, ισχυρίσθηκε ότι είναι εκλεγμένος μουφτής νομού Ξάνθης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, διότι για να είναι κάποιος εκλεγμένος πρέπει να γίνουν εκλογές, να υπάρχουν ψηφοδέλτια, κάλπες, παραβάν ψηφοφορίας και άλλα. Τέτοια διαδικασία δεν έχει συμβεί ποτέ στη Ξάνθη.

» Ήμουν 20 χρόνια δάσκαλος στη μειονοτική εκπαίδευση. Στο σχολείο ερχόταν Πομάκοι μαθητές με μητρική γλώσσα τα πομακικά. Δεν γνώριζαν ούτε μία τουρκική λέξη. Τα παιδιά για να πάψουν να μιλούν πομακικά και να μάθουν τουρκικά, δέχονταν μεγάλη πίεση και ξυλοδαρμό. Το πομακόπουλο των έξι ετών υποχρεωνόταν να μαθαίνει ξένες γλώσσες πλην της μητρικής του και τρία αλφάβητα (αραβικό, λατινικό/τουρκικό, ελληνικό).

» Ο Αχμέτ Μετέ με ανατολίτικη πονηριά και τεχνάσματα, ισχυρίστηκε ότι είναι λίγο Πομάκος, λίγο Τούρκος και ότι είναι Μουφτής. Είναι πράγματι…μουφτής, αλλά εγκάθετος της Τουρκίας και όχι εκλεγμένος από τον κόσμο! Εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και όχι των μουσουλμάνων της Θράκης. Όπως και άλλοι θρησκευόμενοι στη Θράκη, εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται την ισλαμική πίστη, αντί να διδάξουν το ισλάμ που είναι θρησκεία αγάπης και σεβασμού προς κάθε γλώσσα, προς κάθε φυλή και κάθε χρώμα. Ευχαριστώ»

Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ, έκανε την ακόλουθη ειρωνική δήλωση:

«Χάρη στα εγχώρια όργανα της Τουρκίας καταφέραμε να διεθνοποιήσουμε το Πομακικό. Πλέον τα μέλη της FUEN θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται σε τακτική βάση για όλες τις εξελίξεις στη Θράκη, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων και την ΖΑΓΑΛΙΣΑ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διοργανωτές και ιδιαίτερα το κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) , την Ομοσπονδία Τούρκων Θρακιωτών Ευρώπης και τον Σύλλογο Αποφοίτων Πανεπιστημίων, για τη διεύρυνση των οριζόντων του Πομακικού κινήματος. Το Συνέδριο της FUEN ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τους Πομάκους και τον αγώνα μας. Τους προτείνω να γίνει ξανά στην Κομοτηνή και το έτος 2016…».

Ο Μακεδών

Πηγή φωτογραφίας: kostasxan.blogspot.gr