Skip to main content

Αποστόλου: Καθαρά τα δείγματα αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο δείγμα αλιεύματος στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

«Καθαρές» παραμένουν όλες οι έρευνες αλιευμάτων που έχουν διενεργηθεί στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ στον Σαρωνικό, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο δείγμα αλιεύματος στην Ιχθυόσκαλα. Κληθείς, δε, να απαντήσει για τον τρόπο στήριξης των αλιέων του Σαρωνικού ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι εξετάζεται η ίδρυση ταμείου αλληλοβοήθειας. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η έκδοση σχετικού πορίσματος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε τη σύσταση γραφείου για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το «Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου» με έδρα το Λονδίνο ώστε να συγκεντρωθούν αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω διαφυγόντων κερδών, συντονισμένα και όχι ατομικά. Υποστήριξε ότι έτσι θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η οικονομική αφαίμαξη των επαγγελματιών, καθώς σε περίπτωση που δεν συσταθεί Ειδικό Τοπικό Γραφείο, θα πρέπει κάθε επαγγελματίας να απευθύνεται σε δικηγόρο προκειμένου να συμπληρωθεί η αίτηση αποζημίωσης προς το Διεθνές Ταμείο.