Skip to main content

Αποστόλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: Υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης

Είναι σημαντική και η συμβολή του αγροτικού χώρου και θα πρέπει να δούνε τι θα κάνουμε ουσιαστικά μετά το 2018, είπε ο υπουργός.

«Τα αιτήματα που διατυπώνονται τα γνωρίζουμε και όπου μπορούμε από τη δική μας πλευρά κάνουμε παρέμβαση, να διορθώσουμε μικροζητήματα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, εν όψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στο περιθώριο των εγκαινίων της 27ης διεθνούς έκθεσης «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι υπάρχουν «περιθώρια συνεννόησης σε μία κοινή λογική, που λέει ότι η χώρα έχει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και βγαίνει αυτήν την ώρα από το τούνελ της κρίσης».

Όπως είπε, αναδεικνύεται από μέρος των αγροτών το φορολογικό και το ασφαλιστικό ζήτημα, ενώ δεν είχαν επιβάρυνση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ίσχυε η διαφορετική φορολογική νομοθεσία. «Άρα», επισήμανε ο υπουργός, «σε μια κρίσιμη στιγμή που φαίνεται ότι βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι σημαντική και η συμβολή του αγροτικού χώρου και θα πρέπει να δούνε τι θα κάνουμε ουσιαστικά μετά το 2018».

Εν όψει του αγροτικού συλλαλητήρίου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αποστόλου παρατήρησε ότι μέρος όσων πρωτοστατούν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Τετάρτη. «Θέλω να πω ότι από πλευράς της πανελλαδικής ομάδας που επηρεάζει αυτή την ώρα τις κινητοποιήσεις έχουμε κλείσει μια συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί στο ΥΠΑΑΤ, για να συζητήσουμε αυτά που αναδεικνύουν ως αιτήματα» διευκρίνισε.