Skip to main content

Αποστόλου από ΔΕΘ: Καλώ ξανά σε διάλογο τους αγρότες

Aξιοποιούμε κάθε δυνατό εργαλείο και κάθε πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξη, τόνισε στα εγκαίναι στης Zootechnia ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την επιθυμία του να καλέσει ξανά σε διάλογο τους αγρότες που διαμαρτύρονται για να συζητήσουν τα αιτήματά τους εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στην τελετή των εγκαινίων της Zootechnia.

«Καλούμε τους αγρότες σε ανοιχτό διάλογο,για να θέσουν όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Να ακούσουμε την αιτιολόγηση τους πάνω στα αιτήματα που υπάρχουν».

«Δυο κουβέντες μόνο να πω για αυτά που εμφανίζονται ως αιτήματα», είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Παλέψαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμη και μνημονιακές δεσμεύσεις τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό».

Η κυβέρνηση πάλεψε και κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσει ακόμα και μνημονιακές δεσμεύσεις», είπε ο κ. Αποστόλου ο οποίος χαρακτήρισε «το αφορολόγητο και η εθνική σύνταξη ως κορυφαίες κατακτήσεις για τον αγροτικό κόσμο».

«Aξιοποιούμε κάθε δυνατό εργαλείο και κάθε πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ενώ με πρωτοβουλία του υπουργείου το 37% των πόρων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης θα το διαχειριστούν οι περιφέρειες» δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δίνει ιδαίτερο βάρος στην κτηνοτροφία, διπλασιάζοντας τις οικονομικές ενισχύσεις στα ζώα.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου καθησύχασε τους αγρότες ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα στρέμμα από δασικές εκτάσεις.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως όλα τα παραγωγικά στοιχεία μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στις εξαγωγές και να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της χώρας μας.

«Το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης δεν μπορεί να κερδηθεί για τη χώρα αν δεν κερδηθεί στην ύπαιθρο» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την Zootechnia, δήλωσε ότι για μια ακόμη χρονιά «έχουμε ρεκόρ στην έκθεση».


Κατά την ομιλία της η κ. Τσαρουχά δήλωσε ότι η ΔΕΘ μέσα από τη Zootechnia δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς να αναπτύξουν ισχυρότερες διασυνδέσεις με την κοινωνία.

«Tο ΥΜΑΘ όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι αποτελούμε όλοι τους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας» υπογράμμισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης).

«Είναι χρέος μας να κρατήσουμε ενεργά τα αγροτικά προγράμματα και τις ενισχύσεις» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, επισήμανε ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί προγράμματα με στόχο την αγροτική ανάπτυξη.

«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να ωθήσει την ανάπτυξη της κοινωνίας μας» ολοκλήρωσε.

Η φετινή είναι η μεγαλύτερη Zootechnia  που έχει γίνει ποτέ τόσο από άποψη μεγέθους όσο και εκθετών δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.

«Τα τελευταία χρόνια και η Agrotica και η Zootechnia έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν και να αποδώσουν ως Διεθνείς εκθέσεις» κατέληξε.