Skip to main content

Αποστόλου: Άμεσα θα πληρωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί

Αυτή τη στιγμή ο ΕΛΓΑ κάνει τους διασταυρωτικούς ελέγχους, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Άμεσα θα γίνουν οι πληρωμές των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, αυτή τη στιγμή ο ΕΛΓΑ κάνει τους διασταυρωτικούς ελέγχους, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου και με την ολοκλήρωσή τους θα προχωρήσουν και οι πληρωμές των παραγωγών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με την στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, λόγω του ρώσικου εμπάργκο, αλλά και της κακής περσινής εμπορικές χρονιάς, οπότε και σημειώθηκε σημαντική πτώση τιμών παραγωγού, ο κ. Αποστόλους δήλωσε «με την απώλεια του εισοδήματος της συγκεκριμένης περιόδου, εφόσον υπάρχει σχετική τεκμηρίωση, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα κάλυψής της».