Skip to main content

Απόστολος Τζιτζικώστας: O Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας

Υπάρχουν βολεμένοι στη ΝΔ που πιστεύουν ότι αν βγω αρχηγός θα κινδυνέψουν οι καρέκλες τους, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Για «πόλεμο λάσπης» που δέχεται εντός και εκτός της ΝΔ μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Υπάρχουν βολεμένοι στη ΝΔ που πιστεύουν ότι αν βγω αρχηγός θα κινδυνέψουν οι καρέκλες τους» είπε. Εξαπέλυσε βολές κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη λέγοντας ότι είναι «λύση ήττας», ενώ άσκησε και δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενος στον πόλεμο που δέχεται από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε στον ΣΚΑΪ: «Θέλω να διασφαλίσω την ενότητα στο κόμμα την επόμενη ημέρα. Έχω δεχτεί τόνους λάσπης και εντός και εκτός της ΝΔ. Οι βολεμένοι με πολεμούν».

Υπογράμμισε ότι εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ δεν θα κάνει εκκαθαρίσεις, αλλά αλλαγές μέσα στο κόμμα. Είπε ότι θα ορίσει δύο αντιπροέδρους στη Βουλή: ο ένας θα συντονίζει την κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ και ο άλλος θα αναλάβει να καταρτίσει ένα πρόγραμμα αναδιάταξης της χώρας. «Θα σκεφτώ σοβαρά να προτείνω στους νυν συνυποψηφίους μου ή σε κάποιον από αυτούς τις θέσεις αυτές» τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε βολές εναντίον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι «η υποψηφιότητά του δεν δίνει προοπτική στην παράταξη». Χαρακτήρισε «λύση ήττας» την επιλογή Μεϊμαράκη και τον κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της ΝΔ υπέρ του». «Ο Μεϊμαράκης με τον τρόπο που κινείται δεν διεκδικεί την ψήφο, την απαιτεί. Δεν μιλάει ποτέ, δεν θέλει διάλογο. Αυτό είναι ασέβεια προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ» είπε.

Ερωτώμενος για τις διαφορές που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Εγώ δεν εκφράζω υποσύνολα της παράταξης. Θα πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε στο όλον. Κι εγώ μπορώ να εκφράσω το σύνολο της παράταξης» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι από την αρχή της πολιτικής του πορείας έχει αποδείξει ότι δεν στηρίζει την οικογενειοκρατία.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν έχει τη στήριξη κανενός και δεν πάει κόντρα στην ιστορία της παράταξης. «Τιμώ τον κάθε αρχηγό ξεχωριστά» είπε.

Κάνοντας έναν απολογισμό για την παράταξή του είπε ότι «η ΝΔ έχει σχέδιο αλλά έκανε και λάθη». «Δεν εφαρμόσαμε σθεναρά την ιδεολογία μας. Ήμασταν φοβικοί και την ευθύνη την είχαν και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί» είπε, αναφερόμενος στους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης πρόσθεσε ότι η ΝΔ «υιοθέτησε τη λογική του ΠΑΣΟΚ, μια λογική αναξιοκρατίας και υδροκέφαλου κράτους».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε, επίσης, την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης του κόμματος και υπογράμμισε ότι το θέμα των εκλογών στη ΝΔ δεν είναι μόνο κομματικό, αλλά εθνικό. «Έχουμε μία επικίνδυνη κυβέρνηση και μόνο η ΝΔ μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτή την καταστροφή» είπε.

«Ο Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ. Θέλει να κερδίσει χρόνο με μια λύση τύπου Μεϊμαράκη» τόνισε και πρόσθεσε ότι η παράταξη πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, να συσπειρωθεί και να ξανακερδίσει τους χαμένους της ψηφοφόρους. «Η ΝΔ μπορεί να ξαναφτάσει το 45%».

Τέλος για το ντιμπέιτ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του με την προϋπόθεση να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι. «Διαφορετικά δεν δίνουμε ενιαία εικόνα προς τα έξω για το κόμμα» κατέληξε.