Skip to main content

Αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Παρίσι με επικεφαλής τον Σπ. Πέγκα

Η Διπλωματία των Πόλεων είναι μια πρότυπη πρωτοβουλία και ένα στρατηγικό εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης, τόνιζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, θα επισκεφθεί το Παρίσι, από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου 2016, το δεύτερο σταθμό μέσα στο 2016, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, που ασκεί η διοίκηση του Δήμου για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό σε στοχευμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, η ελληνική αποστολή διοργανώνει Ημερίδα σε ξενοδοχείο γαλλικής πρωτεύουσας, που περιλαμβάνει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και B2B (business to business) συναντήσεις εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου με αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες.

Η Ημερίδα αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της πόλης να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στο γαλλικό κοινό, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη πόλο προσέλκυσης επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων, φοιτητών, συνεδρίων, εκθέσεων, εμπορίου αλλά και γαστρονομικών εκδηλώσεων.

H πρόσκληση των γαλλικών τουριστικών επιχειρήσεων για τη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Διπλωματίας των Πόλεων, που στοχεύει στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ως προορισμού.

Την αποστολή θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι της πόλης καθώς και στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η Διπλωματία των Πόλεων είναι μια πρότυπη πρωτοβουλία και ένα στρατηγικό εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης, που εγκαινίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και υιοθετείται πλέον και από άλλους δήμους της χώρας» τονίζει ο Σπύρος Πέγκας, ο οποίος διευκρινίζει ακόμη ότι σύντομα η κίνηση αυτή αναμένεται να βραβευτεί στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ως μια καινοτόμα πολιτική.