Skip to main content

Αποστολή στο Χονγκ Κονγκ από τον ΣΕΠΕΕ

Την αποστολή ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στην Κίνα από 5-12 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ και στη Σαγκάη αποφάσισε ο ΣΕΠΕΕ σε συνεργασία με τον ΣΚΕΕ.
Την αποστολή ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στην Κίνα από 5-12 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ και στη Σαγκάη αποφάσισε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ). Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να στείλουν τη συμμετοχή τους, λόγω του περιορισμένου χρόνου για την προετοιμασία των συναντήσεων. O γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕΕ κ. Θεόφιλος Ασλανίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον εκ μέρους  των επιχειρήσεων, το οποίο θα συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο ΣΕΠΕΕ μετά από εξέταση των δυνατοτήτων και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά της Κίνας κρίθηκε σκόπιμο, προκειμένου να αξιοποιηθούν και τα διεθνή επιχειρηματικά κανάλια, η αποστολή αυτή να διοργανωθεί παράλληλα με τη διεξαγωγή του 26ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ένδυσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 7 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ.

Όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην αποστολή θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις εργασίες του  συνεδρίου στο Χονγκ  Κονγκ και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικό ταξίδι στην Κίνα.
Το συνέδριο έχει ως θέμα «Πως τα brands λιανικής, το Internet και η οικολογική παραγωγή μεταμορφώνουν τις δραστηριότητες στο χώρο της μόδας».

Θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους εισηγητές στο χώρο της μόδας επίκαιρα θέματα σχετικά με τον τρόπο που το Internet και τα social networks επηρεάζουν τους καταναλωτές στις αγορές τους, πως η οικονομική κρίση επηρεάζει τις επιχειρήσεις, νέα επιχειρηματικά μοντέλα στο χώρο της μόδας, την ψηφιακή αλυσίδα προμηθειών και τη σύνδεση της πράσινης παραγωγής με τη μόδα.

Μετά το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα, από 8 ως 12 Οκτωβρίου. Η αποστολή θα επισκεφθεί τη Σαγκάη όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με κινεζικές επιχειρήσεις. Για τη διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων οι Σύνδεσμοι θα συνεργαστούν με εξειδικευμένους επιχειρηματικούς φορείς όπως και με επίσημους κλαδικούς και κρατικούς φορείς.

Στόχοι της αποστολής είναι:
- Η διερεύνηση δυνατοτήτων πωλήσεων στην κινεζική αγορά των ελληνικών brands.
- Η διερεύνηση συνεργασιών παραγωγής προϊόντων στην Κίνα.
- Η διερεύνηση προμηθειών διαφόρων υλικών, π.χ. φερμουάρ, δαντέλες, μοτίφ κλπ.

Για τις επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να μετάσχουν στην αποστολή, θα προγραμματιστούν συγκεκριμένες συναντήσεις με αντίστοιχες κινεζικές επιχειρήσεις ανάλογα με το ενδιαφέρον συνεργασίας που θα ζητηθεί. Σκοπός της αποστολής είναι η εξασφάλιση επιχειρηματικών επαφών με σημαντικούς συντελεστές του κλάδου ένδυσης σε αυτή τη χώρα , δηλαδή με επιχειρήσεις ένδυσης, διανομείς - εμπορικές επιχειρήσεις, προμηθευτές κλπ.

Το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο και το επιχειρηματικό ταξίδι ανέρχεται σε 3.800 ευρώ και περιλαμβάνει τα έξοδα συνεδρίου, το αεροπορικό εισιτήριο Χονγκ  Κονγκ  και Σαγκάη, τις διανυκτερεύσεις στην Κίνα και τα έξοδα προγραμματισμού και οργάνωσης των συναντήσεων.