Skip to main content

Αποστολή στην Αϊτή από το υπουργείο Εξωτερικών

Ελληνική αποστολή με 50 τόνους ανθρωπιστικό υλικό φθάνει στην Αϊτή τη Δευτέρα υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.
Ελληνική αποστολή με 50 τόνους ανθρωπιστικό υλικό φθάνει στην Αϊτή τη Δευτέρα, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

Προγραμματισμένη ώρα άφιξης του αεροσκάφους της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ -ο- Πρένς, είναι στις 07:00 το πρωί, τοπική ώρα (ή 14:00 ώρα Ελλάδας).

Το αεροσκάφος θα παραμείνει εκεί επί τέσσερις ώρες. Όσοι εκ των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αϊτή επιθυμούν να επαναπατρισθούν θα πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου πριν από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης του αεροσκάφους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, πριν από την επιχείρηση, ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει επιστολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τον Αϊτινό ομόλογό του, με την οποία αναφέρεται στο σύνολο της ελληνικής βοήθειας, στην ιστορική σχέση των δύο λαών, καθώς και στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει την Αϊτή, με βάση τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας.