Skip to main content

Διαψεύδει τις 12 δόσεις για την πληρωμή φόρων στο Δημόσιο το ΥΠΟΙΚ

Δεν έχει συζητηθεί καν με τους θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, αναφέρουν πηγές του υπουργείου.

Διαψεύδουν τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου για την πληρωμή δόσεων προς το Δημόσιο σε 12 δόσεις κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως τονίζουν, τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και προσθέτουν πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

«Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού», τονίζουν.

Επιπλέον, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το in.gr, αναφέρουν ότι η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, αλλά από την ως άνω διατύπωση είναι προφανές ότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που γράφονται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τώρα με την προοπτική να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Επίσης, αναφέρουν ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις 3 διμηνιαίες δόσεις. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι' αυτό δεν εξετάζονται, προσθέτουν.