Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Με γερανό αποσυνδέει εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Η εταιρεία προχωρά σε αυτήν την ενέργεια μετά την υποβολή αιτήματος από τον Προμηθευτή για αποσύνδεση τροφοδοσίας εγκαταστάσεων καταναλωτών.

Στην αποκοπή και αποσύνδεση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στα μπαλκόνια των καταναλωτών, με την χρήση γερανοφόρων οχημάτων προχωρά η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μετά την υποβολή αιτήματος από τον Προμηθευτή (Χρήστη του Δικτύου Διανομής) για αποσύνδεση τροφοδοσίας εγκαταστάσεων καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα για την ενημέρωση των καταναλωτών (διενέργεια τηλεφωνικής ενημερωτικής επικοινωνίας, αποστολή ενημερωτικής επιστολής και επίδοση Εξωδίκου Πρόσκλησης-Δήλωσης).

«Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) πέραν των ανωτέρω, επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ενώπιον των δικαστηρίων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί περίπου 200-250 αποσυνδέσεις.

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 32 του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής (ΦΕΚ 487/Β’/20.02.2017), σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η διακοπή της τροφοδοσίας με απενεργοποίηση του Μετρητή (κατά τις διατάξεις του άρθρου 31 του Κώδικα), λόγω μη παροχής πρόσβασης στο Σημείο Παράδοσης ή παραβίασης των κανονισμών ασφαλείας όπως προβλέπεται στους όρους της Σύμβασης Σύνδεσης, η διακοπή τροφοδοσίας δύναται να πραγματοποιηθεί με αποσύνδεση της Εξωτερικής Εγκατάστασης κυριότητας του Διαχειριστή.