Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΧΑ-Κανονικά οι εκλογές στον δήμο Θεσαλονίκης

Η παράταξη είχε υποβάλει για δεύτερη φορά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Εφορευτικής Επιτροπής, ζητώντας να αναβληθούν οι εκλογές.

Απορρίφθηκε εκ νέου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Εφορευτικής Επιτροπής που κατέθεσε η παράταξη εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα η παράταξη ζητούσε με την αίτηση της την έκδοση προσωρινής διαταγής για να αναβληθεί η διεξαγωγή των εκλογών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων δεν είχε αποδεχθεί τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής, η οποία τελικά προσέφυγε στα δικαστήρια. Η παράταξη της Χρυσής Αυγής, πριν τη σημερινή αίτηση, είχε καταθέσει και την προηγούμενη εβδομάδα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επίσης απορρίφθηκαν.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης διεξάγονται κανονικά.

Στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν οι περίπου 2000 εργαζόμενοι ενώ οι παρατάξεις που θα «κονταροχτυπηθούν» είναι οι εξής: «Δύναμη Ενότητας», Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση (ΑΔΗΚ), «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση» και «Η Ελπίδα Έρχεται».