Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην έρθει η συζήτηση στη Βουλή.

Απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, το αίτημα για άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Σταύρος Θεοδωράκης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον επικεφαλής του Ποταμιού εξαιτίας ενός tweet που είχε αναρτήσει ο Υπουργός Άμυνας στις 6/11/2017 κατά το debate που διεξήχθη μεταξύ των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς και ο Υπουργός Άμυνας έγραφε:

«Ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους- εκδότες ιδρυτές και χρηματoδότες του;».

Με την έναρξη της διαδικασίας η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o Πάνος Καμμένος προxώρησε στην συγκεκριμένη ανάρτηση στο πλαίσιο των Υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Σύμφωνα με το skai.gr, οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού αντέδρασαν με αποτέλεμα να υπάρξει ένταση καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούσαν να προσέλθει στην Επιτροπή ο Πάνος Καμμένος για να υποστηρίξει πως ό,τι έκανε το έκανε κατά την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων.

Η ένταση δεν επηρέασε την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης και στην ψηφοφορία που ακολούθησε ώστε η υπόθεση να θεωρηθεί ότι έγκειται στο πλαίσιο των καθηκόντων του Υπουργού, με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και ένα παρών η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέρριψε.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια αφού με την εξέλιξη που τελικά δρομολογήθηκε για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 βουλευτές για να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.