Skip to main content

Απορρίφθηκε η αίτηση έκδοσης της Τζώρτζιας Ευσεβίου στην Ελβετία

Οι Ελβετοί ζήτησαν την έκδοση της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη λόγω της μήνυσης του Μάικλ Σουμπότινς στο ζεύγος για υπεξαίρεση χρυσού και εκατομμυρίων

«Όχι» στο αίτημα των ελβετικών Δικαστικών Αρχών για την άμεση έκδοση της Τζώρτζιας Ευσεβίου είπε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το «dikografies.blogspot.gr» και τη Μαίρη Μπενέα «ανάσα, για την σύζυγο του μεγαλομετόχου του Άρη, Νίκου Λάσκαρη Τζώρτζια Ευσεβίου αποτελεί η απόφαση του συμβουλίου εφετών της Αθήνας, που είπε ''ΟΧΙ'' στο αίτημα των ελβετικών Δικαστικών Αρχών, να εκδοθει και να δικαστεί εκεί.

Οι Ελβετοί έχουν ζητήσει την έκδοση της κ. Ευσεβίου, προκειμένου να δικαστεί εκεί, γιά την υπόθεση της μήνυσης του Λετονού Μάικλ Σουμπότινς, που ισχυρίζεται ότι, το ζεύγος Λάσκαρη υπεξαίρεσε 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των ελβετικών δικαστικών Αρχών, καθώς η ίδια υπόθεση διερευνάται ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα εκκρεμεί στο στάδιο της ανάκρισης, όπου είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ο Νίκος Λάσκαρης και η Τζώρτζια Ευσεβίου.

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης η Τζώρτζια Ευσεβίου κατέβαλλε την εγγύηση των 200.000 ευρω, που όρισε η ανακρίτρια μετα από την απολογία της και πλέον είναι ελεύθερη…».