Skip to main content

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

«Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ"», είπε, στο άκομα της απόφασης, ο πρώην υπουργός

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος τάχθηκε και η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην εισήγησή της υποστήριξε ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η επιβολή περιοριστικών όρων δεν κρίνεται επαρκής», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας προσθέτοντας πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, ο Άκης Τσοχατζόπουλος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είπε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες. Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλης επισήμανε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα που είναι δεσμευμένα, «υπό στενή παρακολούθηση των αρμόδιων αρχών», ενώ ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου Γιάννης Παγορόπουλος τόνισε πως «για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ’ οίκον περιορισμό».

«Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;», διερωτήθηκε.