Skip to main content

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Πολάκη, Κουρουμπλή και Ξανθού

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και 73 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1608/1950 "περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου" κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, υπουργού Υγείας και του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Συνολικά, στην κάλπη ψήφισαν 267 βουλευτές.

Στην κάλπη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 29 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά της πρότασης 151 βουλευτές και παρών ένας βουλευτής.

Στην κάλπη για τον Ανδρέα Ξανθό ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 33 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 145 βουλευτές και παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Στην κάλπη για τον Παύλο Πολάκη ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 31 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά της πρότσης ψήφισαν 149 βουλευτές, ενώ παρών ψήισε ένας βουλευτής.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ και ΧΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Τη διαφοροποίησή του από τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ΝΔ.