Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος - Πυρά κατά του Ράμα

«Ο Έντι Ράμα και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο των Τιράνων το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να του δοθεί ολιγόωρη άδεια για να ολοκληρώσει την ορκωμοσία του και να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας. «Ο Έντι Ράμα και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Μπελέρης, που έχει δικαίωμα μέσα σε 15 ημέρες να κάνει έφεση.

Το αίτημα για ειδική άδεια ορκωμοσίας του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε από το ειδικό δικαστήριο ΣΠΑΚ στα Τίρανα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Φρέντι Μπελέρης πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στους τρεις δικαστές είπε: «Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα και να πάρουν αποφάσεις, κάποιοι δε παραιτούνται».

«Από την πρώτη μέρα που έγινε η σύλληψη του μέχρι και σήμερα βεβαιώνεται ότι μιλάμε για μια στημένη δίκη. Μιλάμε για μια πολιτική δίκη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σήμερα δεν κρίθηκε το θέμα του Φρέντι το προσωπικό. Κρίθηκε η βούληση και η ψήφος του όλων των Χειμαρριωτών» τόνισε ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος.

«Η όποια απόφαση αποτελεί μια αποκρυστάλλωση, μια μετάδοση στο κοινό, της προειλημμένης απόφασης, της δήλωσης του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του κ. Ράμα προ ημερών σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την απόρριψη της αίτησης για χορήγηση ειδικής άδειας του Φρέντι για να ορκισθεί δήμαρχος Χειμάρρας» ανέφερε ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Αντώνης Νέτσος.

«Το ανώτατο δικαστήριο με το ζόρι αποφάσισε να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεση μου» τόνισε ακόμα ο Φρέντι Μπελέρης και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ζητήσει την δική σας ψήφο αλλά των κατοίκων της Χειμάρρας και αυτοί αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνήσει όχι ο πρωθυπουργός, όχι εσείς» .

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε «δεν ζητώ την εξαίρεση σας όχι γιατί σας εμπιστεύομαι αλλά γιατί όποιος και να είναι στην θέση σας την ίδια καθοδηγούμενη απόφαση θα λάβει».

«Ο κύριος Ράμα χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο τρόπο και μέσο να στερήσει το Δήμο της Χειμάρρας από τον εκλεγμένο Δήμαρχο, τον κύριο Μπελέρη» δήλωσε ο βουλευτής Ομόνοιας Βαγγέλης Ντούλε.

Έξω από το δικαστήριο πλήθος κόσμου άνοιξε πανό και φώναζε συνθήματα.