Skip to main content

Εκδήλωση ΕΕΘ: Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών για την υψηλή φορολογία

Το ΕΕΘ στέλνει μήνυμα στους κυβερνώντες για επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων. Οι τοποθετήσεις Μιχάλη Ζορπίδη και Κωνσταντίνου Μίχαλου

 

Με θέα τα φώτα της νυκτερινής Θεσσαλονίκης και με μια ευχάριστη είδηση- την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στους «8» του Eurobasket, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης καλωσόρισε τους καλεσμένους του ΕΕΘ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της επιχειρηματικής κοινότητας με την ευκαιρία των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Αλλά ο κ. Ζορπίδης, δεν απέφυγε τη σύντομη έστω αναφορά στα προβλήματα, τα γνωστά, αυτά που όλοι οι επιχειρηματίες ξέρουν καλά και βιώνουν, «την έλλειψη ρευστότητας, την υψηλή φορολόγηση και τις δυσκολίες που θέλουν να αγνοούν», είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση και τα μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει.

Το νήμα από τον κ. Ζορπίδη πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος που προφανώς «χρωστούσε» μία απάντηση στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου ο οποιος στην ομιλία του στην ΚΕΕΕ, είχε πει ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν είναι υψηλότερη από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Όπως επισήμανε ο κ. Μίχαλος, ο Υπουργός παρέλειψε να αναφερθεί σε άλλες σημαντικές επιβαρύνσεις, που πρέπει να σηκώσουν οι επιχειρήσεις, τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο αλληλεγγύης, το φόρο πολυτελείας, το φόρο επί φόρου στα διανεμόμενα κέρδη.

Οι επιχειρήσεις θα περίμεναν τουλάχιστον τα αρμόδια υπουργεία να ακούσουν τις προτάσεις τους για την επίλυση πιεστικών προβλημάτων και όχι να αναγκάζονται να ζητούν από τρίτους, από την τρόικα, να δώσει λύση στα προβλήματά τους, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στους καλεσμένους του ΕΕΘ ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις, η αντιπεριφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ. Πατουλίδου και η περιφερειακή διευθύντρια της Eurobank κ. Κ. Παπαποστόλου.