Skip to main content

Απόψε το τελευταίο debate πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Οι έντεκα υποψήφιοι θα διασταυρώσουν για τελευταία φορά τα ξίφη τους στη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης που θα μεταδοθεί από το France 2.

Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που αναμένεται να εξελιχθούν σε ένα απρόβλεπτο ματς μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων, οι 11 υποψήφιοι θα διασταυρώσουν για τελευταία φορά σήμερα τα ξίφη τους στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης, όπου πρόκειται να μιλήσουν 15 λεπτά ο καθένας ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτή θα είναι η τελευταία μεγάλη τηλεοπτική εμφάνιση για τους υποψήφιους πριν από την εκλογική μάχη της Κυριακής, κυρίως για τους τέσσερις που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και κονταροχτυπιούνται για μία θέση στον δεύτερο γύρο: τον Εμανουέλ Μακρόν, τη Μαρίν Λεπέν, τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η σημερινή εκπομπή ξεκινά στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Μετά την πρώτη ομιλία τους, οι υποψήφιοι θα έχουν ακόμη δυόμιση λεπτά για να μιλήσουν, ούτε όμως και σε αυτή την περίπτωση θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ερωτήματα.

Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Λεπέν εμφανίζεται να περνά στον δεύτερο γύρο, αν και τις τελευταίες ημέρες τα ποσοστά της μειώνονται, όπως και αυτά του κεντρώου Μακρόν, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν και τους δύο περίπου στο 23% της πρόθεσης ψήφου.

Ο συντηρητικός Φιγιόν, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, και ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Μελανσόν εμφανίζονται περίπου στο 20%.

Ωστόσο όποιος και να είναι ο αντίπαλός της στον δεύτερο γύρο, η Λεπέν φαίνεται ότι θα χάσει.