Skip to main content

Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει ο Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπαινίχθηκε ύπαρξη μυστικής συμφωνίας μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων για τις εξεταστικές επιτροπές Βατοπεδίου και Siemens.
Τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του επιστρέφει στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens εξήγησε με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Όπως είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ΛΑΟΣ επιστρέφει στα έδρανα της Εξεταστικής Επιτροπής, επειδή υλοποιήθηκαν όλοι οι όροι που είχε θέσει για την επιστροφή του.

«Η πίεση που ασκήθηκε από την αποχώρηση του ΛΑΟΣ οδήγησε σε ροή πληροφοριών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η υιοθέτηση της πρότασής μας για την επιστολή, η εμφάνιση των «χαμένων» σελίδων της δικογραφίας, η φυγή του blanco από τα ονόματα της λίστας με τους δωρολήπτες της Siemens, αλλά και η πρόθεση της Επιτροπής να κληθεί ο κ. Μητσοτάκης να καταθέσει είναι όλα υλοποίηση των όρων που θέσαμε για να επιστρέψουμε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπαινίχθηκε ύπαρξη μυστικής συμφωνίας μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων για τις εξεταστικές επιτροπές Βατοπεδίου και Siemens.

«Αντιλαμβάνομαι ένα είδος compromis ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να χρεωθούν τα σκάνδαλα στα «πολιτικά πτώματα» που διαθέτουν αμφότεροι και όχι στους πραγματικούς ενόχους, που είναι τα ίδια τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους» είπε.

Υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι που κανείς από τους δύο δεν καταλαβαίνει πως ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια. Ο ΛΑΟΣ θέλει να μην μείνουν σκιές για τίποτα και να μπουν «στο κάδρο» όλοι οι πραγματικά εμπλεκόμενοι».

Αναφερόμενος στην επιστολή του Χ. Παμπούκη στη Siemens, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι ήταν πρόταση του κόμματός του και ανέφερε ότι μετά την επιστολή τα πράγματα αλλάζουν.

«Ή θα δώσει η Siemens στοιχεία ή θα χάσει έργα. Υπάρχει πια ένα κόστος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Και ας μην ξεχνάμε την παράμετρο του επηρεασμού της μετοχής της Siemens στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από οποιαδήποτε μεταβολή», είπε.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ αποτελεί σήμερα τη σταθερή παράμετρο, τόσο μέσα στην παράταξη όσο και στην ελληνική πολιτική σκηνή συνολικά και πρόσθεσε: «Το ότι παίρνουμε τα εύσημα για τη στάση μας είναι απόρροια της πολιτικής μας και όχι απόρροια του ότι απώλεσε το προνόμιο η ΝΔ. Είναι αδιανόητα πράγματα για οποιοδήποτε κόμμα, πόσο μάλλον για τη ΝΔ, να μεθοδεύεται διαρροή υπέρ ενός βουλευτή και κατά ενός άλλου».