Skip to main content

Απομάκρυvση μεταναστών απο καταυλισμό στη Γαλλία

Συλλήψεις 278 προσφύγων
Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας με στόχο την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον προσφυγικό καταυλισμό στο λιμάνι του «Καλαί»,που είναι γνωστό και ως«ζούγκλα» και απ΄όπου οι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη Βρετανία.

Η επιχείρηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, είχε ως αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να προχωρήσουν σε συλλήψεις 278 μεταναστών, εκ των οποίων οι 132 ανήλικοι.

Σχετικά ο υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν δήλωσε πως «υπάρχουν δίκτυα διακίνησης ανθρώπων που υποχρεώνουν αυτούς τους καημένους τους μετανάστες να καταβάλουν ένα υπέρογκο ποσό για έναεισιτήριο προς την Αγγλία», ενώ τόνισε πως

«αυτό δεν είναι καταυλισμός παροχήςανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά είναι βάση για διακινητές ανθρώπων

».


«Υπάρχουν αρχηγοί, φατρίες και επικρατεί ο νόμοςτης ζούγκλας. Επί του γαλλικού εδάφους ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορείνα επικρατήσει

», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ωστόσο η επιχείρηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν πως η απομάκρυνση των μεταναστών δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών σε άλλο σημείο της περιοχής.

Α.Μ