Skip to main content

Απομακρύνονται όλα τα γλυπτά που έστησε ο Γκρούεφκσι

Ο νέος σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος των Σκοπίων, ο μεταφραστής του Αμανατίδη και η ημερήσια εκδρομή-ψώνια στην Αδριανούπολη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αναφέρθηκε στο Κοσσυφοπέδιο: «Η πεποίθησή μου είναι, πάντα ήταν και παραμένει, ότι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, θα της δώσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και θα διευκολυνθεί από την επιβάρυνση του παρελθόντος, το οποίο είναι ένα εμπόδιο για κοιτάξουμε το μέλλον με περισσότερη ευκολία».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει να του απαντήσει, ότι η Αλβανία «θα διευκολυνθεί από την επιβάρυνση του παρελθόντος, το οποίο είναι ένα εμπόδιο για να κοιτάξουμε το μέλλον με περισσότερη ευκολία», μόλις αναγνωρίσει την αυτονομία της Β. Ηπείρου, καθιερωμένη με διεθνείς Συνθήκες.

Λεωφορεία από Κομοτηνή που μεταφέρουν γυναίκες (μόνο), για ημερήσια εκδρομή-ψώνια στην Αδριανούπολη. Ρωτήθηκαν, τι αγοράζουν αυτές οι ευλογημένες εκεί. Και απάντησαν: «Τα πάντα, από κρεμμύδια και πατάτες μέχρι ρούχα και κάλτσες». Όταν αύριο-μεθαύριο δεν θα βρίσκουν δουλειά τα παιδιά τους, ή και οι ίδιες, θα αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες;

Είναι δυνατόν μεταφραστής του Αμανατίδη στις επαφές που κάνει συνοδεύοντας τον Τσαβούσογλου στην Θράκη, να είναι ο μεταφραστής-υπάλληλος του προξενείου Κομοτηνής; Δεν υπάρχει ένας επαρκής μεταφραστής της τουρκικής στο ελληνικό ΥΠΕΞ; Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, είναι θέμα ουσίας η μετάφραση, λένε οι Θρακιώτες.

Ο νέος σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος των Σκοπίων, Σάσα Μπογντάνοβιτς, αποφάσισε να απομακρύνει όλα τα γλυπτά που έστησε ο Γκρούεφκσι. Προσέξτε όμως σκοπιανοσλαβική κουτοπονηριά. Δεν θα απομακρυνθούν επειδή δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες, αλλά επειδή «… ανεγέρθησαν χωρίς να υπάρχουν οι αρμόδιες αποφάσεις (του Δήμου) θεωρούνται ως παράνομα και θα απομακρυνθούν». Επειδή δεν υπήρχε άδεια δηλαδή, όχι επειδή παραποιούν την ιστορία.

Ο Αρκάς, με λίγες λέξεις, έδωσε την εικόνα του κυβερνητικού κόμματος, με την συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να φορολογήσει τη μεσαία τάξη, όπως το ομολόγησαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης. «Τη μεσαία τάξη τη μισούν αυτοί που όταν πήγαιναν σχολείο μισούσαν όλες τις τάξεις».

Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα: «Οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις δυνατές και με βάθος χρόνου». Για κοίτα πως στράβωσαν οι σύντροφοι. Δεν ήξεραν την παροιμία που λέγει, μεγάλη μπουκιά φάγε, μεγάλη κουβέντα μη λες.

Τώρα που οι κωλοτούμπες τους έγιναν συνήθεια, οι "Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών", βρέθηκαν με ισχυρές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, «δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές». Ούτε με την δικτατορία, δηλαδή. Άιντε, τώρα, να συμβιβάσεις τον Στάλιν με τον Τραμπ.

Το ζήτημα της ταφής της σορού του Λένιν, που βρίσκεται ταριχευμένη στο Μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, ανακινήθηκε για μια ακόμη φορά. Την πρόταση για την ταφή της σορού του Λένιν έκανε αυτή την φορά ο μουσουλμάνος ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Μη τον θάβετε… Τόσοι και τόσοι στην Ελλάδα περιμένουν να ζωντανέψει, για να τους οδηγήσει στη δόξα των Γκούλαγκ. Θα μου πεις, ζει στις καρδιές τους, όταν σχεδιάζουν κολλεκτίβες καταστρέφοντας συνειδητά την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.