Skip to main content

Απολύσεις σε εφημερίδες Washington Times και Miami Herald

Η εφημερίδα The Washington Times θα απολύσει 370 εργαζόμενους, περίπου το 40% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο αλλαγών στην δομή και την κυκλοφορία της - κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα διανέ
Η εφημερίδα The Washington Times θα απολύσει 370 εργαζόμενους, περίπου το 40% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο αλλαγών στην δομή και την κυκλοφορία της - κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα διανέμεται δωρεάν σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Σε ανακοινωθέν του ο πρόεδρος και εκδότης των Τάιμς, Τζόναθαν Σλέβιν, υποστήριξε ότι οι περικοπές εντάσσονται σε μια στρατηγική «μεταμόρφωσης» της εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα σε μια «επιχείρηση ΜΜΕ του 21ου αιώνα».

«Καταρτίσαμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας και να προωθήσουμε το ζωτικό μας ρόλο στην εξελισσόμενη αγορά των ΜΜΕ εν μέσω μιας εποχής γεμάτης με οικονομικές προκλήσεις», ανέφερε.

Αναγνωρίζοντας ότι η βιομηχανία των media στις ΗΠΑ και διεθνώς αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Σλέβιν επισήμανε ότι τα σχέδια της εταιρίας του για το μέλλον περιορίζονται από «τις σημερινές πραγματικότητες της αγοράς». Ωστόσο, συνέχισε, «η εταιρία εργάζεται επιθετικά για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας που πρέπει να συμπεριλάβουν τη σημαντική μείωση του προσωπικού της κατά 370 εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Politico, ο αριθμός αποτελεί περίπου το 40% του συνόλου των εργαζομένων στην Ουάσινγκτον Τάιμς.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν «σε στοχευμένα κοινά σε τομείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άλλους θεσμούς-κλειδιά».

Η κατ΄οίκον διανομή και η παράδοση σε χώρους εργασίας θα γίνεται σε «προνομιακή τιμή», ενώ η διανομή φύλλων σε καταστήματα και άλλα σημεία πώλησης θα συνεχιστεί κανονικά.

Επίσης χθες Τετάρτη, η εφημερίδα The Miami Herald ανακοίνωσε ότι καταργεί 24 θέσεις εργασίες σε διεθνές επίπεδο και μειώνει μέρος των εργατοωρών για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

«Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την χωρίς προηγούμενο περίοδο οικονομικής αναταραχής», ανέφερε ο εκδότης της Χέραλντ Ντέιβιντ Λάντσμπεργκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στους εργαζόμενους στην εφημερίδα.

Η Χέραλντ, που ανήκει στον όμιλο της McClatchy Company, μείωσε το προσωπικό της διεθνώς κατά 19% τον Μάρτιο, απολύοντας 175 εργαζόμενους.

Οι εφημερίδες στις ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μείωση των διαφημιστικών τους εσόδων, την μείωση της κυκλοφορίας τους και την μετάβαση μέρους του αναγνωστικού κοινού στο Διαδίκτυο. Αρκετές έχουν κηρύξει πτώχευση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ