Skip to main content

Απολογείται σήμερα ο «τζιχαντιστής» της Αλεξανδρούπολης

Ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Το κατώφλι της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης θα περάσει σήμερα για να απολογηθεί ο 32χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS.

Ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε ποτέ στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Ωστόσο, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από μία μάχη στην περιοχή Τούφα, της Συρίας όπου πρωταγωνιστεί ο 32χρονος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος είναι μία συμπλοκή κατά την οποία πέφτει τραυματισμένος από τα πυρά του ISIS.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του ίδιου και της 20χρονης συζύγου του, προκειμένου να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο ο 32χρονος ακόμα να είναι υπό τις εντολές του ISIS και να αποτελεί έναν από τους διάσπαρτους στην Ευρώπη μοναχικούς λύκους.

Από την άλλη, ο Σύρος επιμένει στην αθωότητα του. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι θα προσκομιστούν στην ανακρίτρια φωτογραφίες μελών του ISIS ώστε να ξεκαθαριστεί ότι ο ίδιος όπως απεικονίζεται στα ντοκουμέντα των αστυνομικών ουδεμία σχέση με τους τρομοκράτες αλλά μόνο με μέλη του ελεύθερου συριακού στρατού.