Skip to main content

Στα άκρα η σύγκρουση: Σκληρή γλώσσα της κυβέρνησης κατά των Θεσμών

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τους Θεσμούς για στυγνούς εκβιασμούς, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός αποφασίζει την Κυριακή για την αξιοπρέπειά του.

Με σκληρή γλώσσα απαντάει το Μέγαρο Μαξίμου στη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η ελληνική κυβέρνηση τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως «ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!».

Όπως σημειώνουν, «όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση. Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν».

«Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς», καταλήγουν.