Skip to main content

Απώλειες φοιτητών στο ΤΕΙ Καβάλας

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το νέο και πολλά υποσχόμενο τμήμα Οινολογίας δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των υποψηφίων
Απώλειες κατέγραψε το ΤΕΙ Καβάλας σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανακοίνωση των εισακτέων, καθώς ο αριθμός τους, σε αντίθεση με ότι αναμενόταν έμεινε στάσιμος. Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το νέο και πολλά υποσχόμενο τμήμα Οινολογίας δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Θανάσης Μητρόπουλος με δηλώσεις του στον τοπικό τύπο έκανε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων. Τόνισε πως παρά την αισιοδοξία , με βάση τις προβλέψεις, για αριθμό φοιτητών κατά 450 μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, ο αριθμός έμεινε αμετάβλητος.

Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε πως ακόμα και σε τμήματα με μεγάλη ζήτηση ο αριθμός εισακτέων μειώθηκε, σε τμήματα που ήδη λειτουργούσαν με μικρό αριθμό φοιτητών η κατάσταση επιδεινώθηκε, ενώ σε νέα τμήματα που υπήρχε αισιοδοξία για τη ζήτηση τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

Ένας ακόμα λόγος για την δυσάρεστη αυτή κατάσταση κατά τον πρόεδρο των ΤΕΙ είναι και η φήμη που έχει αποκτήσει η Καβάλα ως ακριβή πόλη όσον αφορά τη στέγη και το κόστος διαμονής που επιβαρύνει τις οικογένειες των φοιτητών. Αναμένει επίσης λόγω του μειωμένου αριθμού φοιτητών να υπάρξουν επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην κτηματαγορά.

Φ.Λ