Skip to main content

Αποκρατικοποιήσεις: Το Πεκίνο ήρθε για να... μείνει στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα και φροντίζουν να το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο, ειδικά στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις επενδύσεις.

Οι Κινέζοι ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα. Και φροντίζουν να το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο, ειδικά στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις επενδύσεις και ειδικότερα τις αποκρατικοποιήσεις Ενδεχομένως, επειδή έχουν στην άκρη του μυαλού τους πως ό,τι κι αν συμβεί - ακόμα και το απευκταίο Grexit - η Ελλάδα θα μπορεί να λειτουργεί ως βάση για το ευρωπαικό τους άνοιγμα. Και αν η περίπτωση του ΟΛΠ και της Cosco είναι η γνωστή κομβική, για την προώθηση των συμφερόντων τους, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και η μοναδική.

Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την περίπτωση που αφορά στο Θριάσειο Εμπορευματικό Κέντρο. Μάλιστα, ο σχετικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα κοντά στις ημερομηνίες που αφορούν και στον διαγωνισμό του ΟΛΠ, γεγονός που από πολλούς δεν θεωρείται τυχαίο. Κι αυτό γιατί η Cosco μπορεί να "χτυπήσει" και εκεί, αν και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μπορεί να υπάρξει «έκπληξη» και να τον χτυπήσει δυνατά και ο ίδιος ο ΟΛΠ, γεγονός το οποίο θα κάνει την παρέμβαση αυτή ακόμα πιο στρατηγική.

Επίσης κινεζικό ενδιαφέρον υπάρχει και για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Εκεί η China State Construction Engineering – μία από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές παγκοσμίως – ενδιαφέρεται για το project και κατεβαίνει με ισχυρούς εταίρους ενισχύοντας την παραπάνω άποψη, σχετικά με το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον.