Skip to main content

Αποκρατικοποιήσεις: Στρεβλώσεις, στρεβλώσεις, στρεβλώσεις...

Πώς να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις όταν οι περιπέτειες όσων ενεπλάκησαν σε αυτές δεν έχουν τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιππόδρομος.

Δεν έχουν τέλος τα ευτράπελα που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2015, των τριών μνημονίων και των αναρίθμητων προσπαθειών για να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, με τη βοήθεια των ξένων κεφαλαίων, που τόσο έχει ανάγκη. "Κλειδί" ήταν και εξακολουθούν να αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο, πώς να προχωρήσουν όταν οι περιπέτειες όσων ενεπλάκησαν σε αυτές δείχνουν να είναι χωρίς τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Ιππόδρομο, αλλά "σκεπάστηκαν" από τον θόρυβο των εκλογών.

Λοιπόν, για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν, να σημειωθεί εδώ ότι ο Ιππόδρομος εξακολουθεί να υπάρχει χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Οπως έγινε γνωστό, η Επιχείρηση, για να διαφυλάξει τα συμφέροντα της έκλεισε εκ νέου την παροχή λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και όμως, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε κοινός νους.

Συγκεκριμένα, η στρέβλωση επήλθε επειδή η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν θέλησε να φέρει προς συζήτηση την κατατεθείσα στη Βουλή κυρωτική σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, παρόλο που η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα τα βιώνει τώρα ο Ιππόδρομος.