Skip to main content

Αποκρατικοποιήσεις: Στο καρφί και στο πέταλο η σύμβαση του ΔΑΑ

Το project είναι ώριμο και θα προχωρήσει. Ο λόγος αφορά στην επέκταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Το project είναι ώριμο και θα προχωρήσει. Ο λόγος αφορά στην επέκταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Οι Καναδοί κάτοχοι του 45% της διαχειρίστριας εταιρίας θέλουν να αποκτήσουν και επιπλέον 30%, για να φτάσουν τη συμμετοχή τους στο 75%. Επίσης θέλουν να αλλάξουν βασικούς όρους της σημερινής σύμβασης. Όπως, για παράδειγμα, να μπορούν να διορίζουν εκείνοι πλέον και τον πρόεδρο της εταιρίας, θεωρώντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος στα κυβερνητικά ρουσφέτια.

Στην Ελλάδα, όμως, οι αποκρατικοποιήσεις κινούνται στη λογική “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Ετσι, την ώρα που το ΔΑΑ προχωρά, στο Ελληνικό φαίνεται πως ούτε τέλη του... 2018 δεν θα τελειώσουν τα προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει η επένδυση. Οι πληροφορίες θέλουν θεσμούς και κυβέρνηση να διαπραγματεύονται την προθεσμία ολοκλήρωσης των ενεργειών που απαιτούνται, αλλά, ενώ το προσχέδιο συμφωνίας έγραφε τέλη Ιουνίου, τώρα η ελληνική πλευρά φέρεται να ζητά προθεσμία μέχρι τέλη του 2017! 

Στο μεταξύ, με το περίφημο “Γραφείο Ελληνικού”, που υποτίθεται ότι θα έτρεχε την επένδυση, υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο, η ιστορία δεν αποκλείεται να οδεύει ολοταχώς προς τις καλένδες.