Skip to main content

Αποκομιδή σκουπιδιών με 26 απορριμματοφόρα - Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Συνολικά σήμερα θα βγουν σε όλες τις βάρδιες 26 απορριμματοφόρα με το αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν χθες οι εργαζόμενοι.

Μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για την αποκομιδή σκουπιδιών και τον ιδιώτη, σήμερα το πρωί βγήκαν στους δρόμους περισσότερα απορριμματοφόρα.

Συνολικά σήμερα θα βγουν σε όλες τις βάρδιες 26 απορριμματοφόρα με το αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν χθες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι και σήμερα βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του δήμου. Η αποκομιδή ξεκίνησε από χθες όπου σε κάθε βάρδια ήταν με 11 απορριμματοφόρα στην βάρδια.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά, χθες τα δέκα απορριμματοφόρα που βγήκαν σε κάθε βάρδια είχαν ως αποτέλεσμα να μαζευτούν σχεδόν 380 τόνοι σκουπιδιών. Και σήμερα ο κ. Ψαρράς εκτιμά ότι θα γίνει η αποκομιδή επιπλέον 420 τόνων. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, αν και όπως ανέφερε, ο δήμος πρέπει να κινηθεί γρήγορα καθώς οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα είναι πιο υψηλές.  

Εν τω μεταξύ, ήδη κατατέθηκαν τρεις προσφορές από ιδιώτες μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποκομιδή σκουπιδιών. Σήμερα η  Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να κατακυρώσει την προσφορά από τον ιδιώτη προκειμένου να ξεκινήσει η αποκομιδή.  

Χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έστειλε προσκλητήριο στους εργαζόμενους – συμβασιούχους, να σταματήσουν για λίγο την απεργία και μαζί με τον ιδιώτη να καθαρίσουν τα σκουπίδια προκειμένου να ανασάνει η πόλη. Διαφορετικά, όπως ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, όχι για τρεις αλλά για δεκατρείς ημέρες θα είναι ο ιδιώτης.