Skip to main content

Αποκλεισμός του τελωνείου Κήπων από αγρότες του Έβρου

Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, διευκρίνισε ότι ο αποκλεισμός αφορά μόνο τα φορτηγά.

Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων όχι για δύο ώρες, όπως τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για τέσσερις από 12:00- 16:00 προχωρούν σήμερα οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής διευκρίνισε ότι ο αποκλεισμός αφορά μόνο τα φορτηγά, καθώς Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά με μία συμβολική καθυστέρηση των 10 λεπτών.

Ο κ. Αλεξανδρής εκτιμά ότι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη στιγμή δεν έχει νόημα καθώς δεν υπάρχει βάση συζήτησης. «Αν συνομιλήσουμε τώρα με τον Πρωθυπουργό και αποτύχει η συνάντηση μετά τι; Πόλεμος; Το 27% του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους κλάδους. Είναι πρόβλημα συνολικά της κοινωνίας. Το να μειωθεί το 27% σε 20% μόνο για τους αγρότες δεν ωφελεί».

«Θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, κλειστός θα παραμείνει και σήμερα για μία ώρα (11:00-12:00), ο κόμβος Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τις 12:00 οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη περίπου δύο ωρών του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία και για το ότι παραμένουν απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί. Οι αγρότες θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα του επιδώσουν ψήφισμα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συζήτησης με την κυβέρνηση, ο κ. Μαργαριτίδης εξηγεί: «Δεν θέλουμε να πάμε στο Πρωθυπουργό για καφέ, ούτε απλά να τον δούμε. Το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά. Πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να συζητήσουμε από μηδενική βάση».