Skip to main content

Κυκλοφοριακή τρέλα - Αποκλεισμένοι δύο δρόμοι της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Εδώ και περίπου 10 μέρες οι κάτοικοι των οδών Αταλάντης και Αστυπάλαιας δεν μπορούν να έχουν νόμιμη πρόσβαση με τα οχήματά τους στα σπίτια τους!

Είναι απίστευτο και όμως συνέβη σε δύο μικρούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εδώ και περίπου 10 μέρες οι κάτοικοι των οδών Αταλάντης και Αστυπάλαιας (το τμήμα από την Βούλγαρη έως την Σαμοθράκη) είναι αποκλεισμένοι και δεν μπορούν να διασχίσουν με τα οχήματά τους συγκεκριμένους δρόμους νόμιμα.

Μετα από κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν αρμόδιοι φορείς – άγνωστο προς το παρόν ποιος φορέας – οι δημότες της περιοχής δεν μπορούν να εισέλθουν στην οδό Αταλάντης αλλά και στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αστυπάλαιας (Βούλγαρη έως Σαμοθράκη). Και κάπως έτσι η μόνη δίοδος είναι η...  παρανομία.


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν, πριν από λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε πινακίδα με απαγορευτικό σήμα στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Αστυπάλαιας, στο μόνο σημείο δηλαδή από το οποίο ήταν μέχρι πρότινος νόμιμη η πρόσβαση τόσο για την Αστυπάλαιας όσο και για την Αταλάντης. Και αυτό γιατί από πριν υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν απαγορευτικά σήματα τόσο στη συμβολή των οδών Κρήτης με Αταλάντης όσο και μεταξύ των οδών Σαμοθράκης και Αστυπάλαιας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι που μένουν στους δύο συγκεκριμένους δρόμους να αναγκάζονται να παρανομούν και να εισέρχονται μέσα στην οδό Αστυπάλαιας ή και στην Αταλάντης, προκειμένου να πλησιάσουν στα σπίτια τους. Όπως είναι εύλογο, με αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο, τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.



Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούν- μάταια προς το παρόν- τον αρμόδιο φορέα ο οποίος τοποθέτησε το απαγορευτικό σήμα που έχει δημιουργήσει το όλο πρόβλημα, όπως και το εάν αυτό είναι σε γνώση και της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Για το περιστατικό έχει γίνει, πάντως, επίσημα καταγγελία από δημότη, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του δήμου «Βελτιώνω την πόλη μου». Μιλώντας στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ερευνούν το θέμα για το τι ακριβώς έχει γίνει, προκειμένου να υπάρχουν διορθώσεις. Ωστόσο, οι όποιες απαντήσεις και ενέργειες αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα.  

Η Αττικό Μετρό πάντως, από την πλευρά της, σημειώνει ότι δεν έχει κάποιες εργασίες στην περιοχή, ώστε να έχει ζητήσει από την Τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συγκεκριμένη οδό.