Skip to main content

Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Ραγκούσης

«Όχι» στο ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Νοέμβριο λέει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του, χαρακτηρίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών εύλογες και αναμενόμενες.
«Όχι» στο ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Νοέμβριο λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών εύλογες και αναμενόμενες.

«Η ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων, ιδίως όταν υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα τόσο πολλές αποφασιστικής σημασίας θεσμικές αλλαγές, είναι εύλογες και αναμενόμενες. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαρχής όχι μόνο επιτρέψει, αλλά και ενθαρρύνει τον εμπλουτισμό της συζήτησης πριν από τη λήψη των αποφάσεων με κάθε επιχείρημα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, ο υπουργός προαναγγέλλει το σχεδιασμό του «Καλλικράτη του κράτους», εξηγώντας ότι «ετοιμάζουμε τη μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση στην κεντρική διοίκηση για να γίνει επιτέλους πράξη το επιτελικό κράτος, που συνιστά θεμέλιο μιας νέας πολιτείας που οικοδομείται. Το νέο επιτελικό κράτος θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα σύστημα αξιολόγησης, αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών υπαλλήλων, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος».

Εξάλλου, ο κ. Ραγκούσης εξαπολύει πυρά κατά της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «η καταψήφισης κάθε διαρθρωτικής αλλαγής, ακόμα και των νόμων της αξιοκρατίας για τις προσλήψεις και τις προαγωγές είναι συνέχεια του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ του Κ. Καραμανλή που οδήγησε παραλίγο στη χρεοκοπία της χώρας».

«Η ΝΔ εξακολουθεί και υπερασπίζεται τις πελατειακές πρακτικές που μέχρι και την τελευταία στιγμή προ των εκλογών διέλυαν το κράτος με αναξιοκρατικές προσλήψεις», καταλήγει.