Skip to main content

Αποκλείει απολύσεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.
Δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τη σχετική φημολογία, εξηγώντας ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξυγιάνει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως υπογράμμισε, «οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για απολύσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν προκύπτει από πουθενά». Ερωτηθείς, δε, εάν αυτό ισχύει και για τις ΔΕΚΟ, απάντησε ότι «στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και στο δημόσιο τομέα» και πρόσθεσε ότι «το να ανοίγουμε μια συζήτηση για τις ΔΕΚΟ προτού ανοίξει το θέμα εξυγίανσής τους, είναι άκαιρο και πουθενά δεν έχει αποτυπωθεί δική μας βούληση να απολυθούν ακόμα και αυτοί οι εργαζόμενοι».

Ο κ. Πεταλωτής πογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για το δημόσιο συμφέρον, κριτήριο και γνώμονας του οποίου είναι και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναφορικά με το ποσοστό που θα περικοπεί ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, έκανε λόγο για «κινδυνολογικές ερωτήσεις» και πρόσθεσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι αίτημα των πολιτών εδώ και πολλά χρόνια.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει χθεσινές προτάσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και μείωση δημόσιων οργανισμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος έθεσε ένα σημαντικό γενικότερο πλαίσιο και πρόσθεσε ότι από την ομιλία του μπορεί να διαβάσει δηλώσεις που έχουν αντιστοιχία και με την πολιτική της κυβέρνησης.