Skip to main content

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης μετά τη βλάβη στο κλειδί στη Σίνδο

Επιδιορθώνεται από συνεργεία του ΟΣΕ η βλάβη - Αναχώρησαν οι αμαξοστοιχίες

Αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη-Αθήνα καθώς το σιδηροδρομικό κλειδί που παρουσίασε βλάβη στον κόμβο ΤΧ1 κοντά στην Σίνδο και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών, επιδιορθώνεται από συνεργεία του ΟΣΕ.

Διαβάστε σχετικά - Βλάβη σε σιδηροδρομικό κλειδί στη Σίνδο - Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή από τον ΟΣΕ, το μοτέρ που έδινε εντολή στο κλειδί για να αλλάξει χάλασε νωρίτερα το μεσημέρι, γεγονός που οδήγησε στην ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών στον άξονα.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν επιβάτες, η αμαξοστοιχία ΙC 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 15:15 ακινητοποιήθηκε για τουλάχιστον 55 λεπτά πλησίον του σταθμού της Θεσσαλονίκης λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του.

Λόγω της βλάβης, η αμαξοστοιχία αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά τις 16:30. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν, οι επιβάτες που βρίσκονταν στο σταθμό της Θεσσαλονίκης επιβιβάστηκαν εκ νέου στην αμαξοστοιχία για να γίνει το δρομολόγιο.

Εξαιτίας της ίδια βλάβης, ακινητοποιημένη παρέμεινε νωρίτερα και η αμαξοστοιχία IC 52 με αφετηρία την Αθήνα και κοντά στους 300 επιβάτες που είχε τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.