Skip to main content

Απογοητευμένος ο Λουτσέσκου: Δεν άξιζε να χάσει ο ΠΑΟΚ

«Αυτό που μένει, τελικά, είναι το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και όχι από την εμφάνιση, εμφανίστηκε o Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό.

Χαρακτηριστικά, ο προπονητής του «Δικεφάλου» δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Αυτό που μένει, τελικά, είναι το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να χάσει σήμερα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετέπειτα στη συνέντευξη Τύπου:

-το σημερινό παιχνίδι: «Μας απογοητεύει το αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα μας έπαιξε πάρα πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν είναι δίκαιο και σήμερα κέρδισε η ομάδα που είχε περισσότερη τύχη. Τιμωρηθήκαμε από το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίσαμε με τόση επιθετικότητα τις ευκαιρίες που είχαμε στα 2 ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να μείνουμε ψηλά, να ασκήσουμε πίεση και να βγούμε σε γρήγορες επιθέσεις. Την ίδια στιγμή προσπαθήσαμε να έχουμε συνοχή και δημιουργήσαμε ευκαιρίες μετά από ωραίες ενέργειες, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο ένα στημένο.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε πιο ισορροπημένα και μία περίεργη κατάσταση έδωσε το γκολ στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες μας προσπάθησαν να επανέλθουν στο παιχνίδι και μετά από 5 λεπτά που δεχθήκαμε το γκολ, προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Είναι αλήθεια ότι και ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε. Είχαμε 2-3 ευκαιρίες και στο τέλος δεν έπρεπε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Θα έπρεπε να φύγουμε από εδώ με ένα καλό αποτέλεσμα, έστω με την ισοπαλία, γιατί απόψε ήμασταν καλύτεροι».

-το αν έχει μετανιώσει για κάποιες επιλογές του: «Πρώτα από όλα, ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική ομάδα και πηγαίνοντας σε κάποιες αλλαγές, έπρεπε να σκεφτούμε και την ισορροπία της ομάδας μας. Επιτεθήκαμε, έχοντας απέναντι μας μία ομάδα με εμπειρία, δεν ήμασταν μόνοι μας στο γήπεδο. Και η αντίπαλη ομάδα έχει ποιότητα, έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν σήμερα καλύτερος στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε ένταση αλλά και περισσότερη τύχη».

-το πλάνο του για το σημερινό παιχνίδι: «Το αποψινό παιχνίδι δεν ήταν ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Χετάφε, ήταν ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Δείξαμε ότι δεν φοβηθήκαμε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε κάποιες στιγμές πήγαμε λίγο πιο πίσω. Με τόσες διακοπές και χωρίς να υπάρχει ρυθμός, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε, αλλά δεν δεχθήκαμε και πολλές φάσεις. Και στο τέλος δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες. Μπορείτε να δείτε τις ευκαιρίες που είχαμε και τον τρόπο που παίξαμε και να τις συγκρίνετε με αυτές του αντιπάλου. Αυτό που μένει φυσικά είναι ότι για εμάς δεν είναι καλό το αποτέλεσμα, ενώ για τον Ολυμπιακό μένει το αποτέλεσμα».

-το αν υπήρχε πίεση: «Δεν υπήρχε καμία είδους πίεση, εμείς δείξαμε ότι δεν φοβηθήκαμε αυτό το παιχνίδι και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε πίεση. Αυτό που μας έλειψε σήμερα είναι η τύχη, ας πούμε ότι υπάρχει μία ατυχία γενική. Συγκρίνοντας σήμερα το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός και την ευκαιρία του Βαρέλα, που έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Ένγκελς, φαίνεται αυτό...».

-την επιλογή του Μακ, τον Κάμπος και τη μη χρησιμοποίηση του Πέλκα: «Θέλαμε επιθετικότητα και ταχύτητα από τις πλάγιες ζώνες. Κάποιες καλές ευκαιρίες μας, έγιναν στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού κι έπρεπε να επιτεθούμε σε αυτό το χώρο. Αποφάσισα να βάλω στο παιχνίδι τον Τζάλμα, γιατί έχει καλή ποιότητα στο ένας με έναν και θα μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ο καθένας θα πρέπει να είναι έτοιμος να μπει σε αυτά τα παιχνίδια. Θα ξαναπώ, ότι έγινε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις. Κάποιες φορές μπορεί να παίξεις καλά και να χάσεις και το αντίστροφο».

-τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Νομίζω πως έπρεπε να φύγουμε με ένα καλύτερο αποτέλεσμα κι ενδεχομένως με μία νίκη. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, είναι μία μεγάλη σεζόν. Θα πρέπει να δούμε τι έγινε, τι μας έλειψε και να προχωρήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλος για τις πιθανότητες που έχουμε για τον τίτλο».