Skip to main content

Απογευματινή βάρδια σε παιδικούς σταθμούς σχεδιάζει ο Δανιηλίδης

Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με την καθιέρωση απογευματινής βάρδιας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες προετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με την καθιέρωση απογευματινής βάρδιας, έως τις 10 το βράδυ, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες προετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Την ίδια ώρα σχεδιάζει το άνοιγμά τους κατά δέκα ημέρες νωρίτερα μετά τις θερινές διακοπές, και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου αντί 1 Σεπτεμβρίου, με ταυτόχρονη ενίσχυση και βελτίωση του εξοπλισμού και των υποδομών τους ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα παιδιά να συνεχιστούν σε υψηλά επίπεδα.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοπορία, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η οποία έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων γονέων. «Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι γονείς με μικρά παιδιά είναι αυτοί που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους. Πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται απόγευμα,  μέχρι και βράδυ, σε καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η ανάγκη φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης των μικρών παιδιών τους. Απέναντι σ’ αυτούς έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε ασφαλείς προϋποθέσεις υποστήριξής τους, κι αυτό κάνουμε. Δε θα πρέπει να ξεχνούμε, άλλωστε, ότι οι δομές και οι υπηρεσίες αυτές ανήκουν στην κοινωνία και αποστολή τους είναι να υπηρετούν την κοινωνία, και όχι τα μικροσυμφέροντα μερίδας, μικρής έστω, συνδικαλιστών που αντιδρούν σε τέτοιες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής», τονίζει.

Να σημειωθεί ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται μετά την απόφαση του δημάρχου να λειτουργήσουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου τις εργάσιμες ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η προσέλευση των παιδιών στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων ξεπέρασε την τελευταία εργάσιμη ημέρα το 60% των εγγεγραμμένων παιδιών».

«Ευχαριστούμε τους γονείς που για μια ακόμη φορά εμπιστεύθηκαν τις υπηρεσίες του δήμου μας. Συγχαίρουμε, όμως, και τους εργαζόμενους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάνω από το 90%, ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους και απέδειξαν ότι τιμούν τον υψηλό ρόλο του παιδαγωγού. Ταυτόχρονα, με την υπεύθυνη στάση τους έθεσαν στο περιθώριο τις μηδαμινές εξαιρέσεις που αποδεικνύουν την κοινωνική τους αναλγησία, καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δομές υπάρχουν για τους πολίτες», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.