Skip to main content

Ελεύθερος ο Παπαγεωργόπουλος - Τι δήλωσε μετά την αποφυλάκισή του(vid)

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Διαβατών λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - Τι δήλωσε

Ελεύθερος είναι από σήμερα, στις 16:00, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του λόγω αναπηρίας, βάσει των ευεργετικών διατάξεων του νέου νόμου Παρασκευόπουλου.

Τον κ. Παπαγεωργόπουλο υποδέχθηκαν κατά την έξοδό του από το σωφρονιστικό ίδρυμα Διαβατών, στο οποίο παρέμεινε για περίπου 29 μήνες, η σύζυγός του Ελένη, ο αδερφός της και άλλα φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αδικηθεί. Παρέμεινα στη φυλακή 2 χρόνια, 5 μήνες και μια ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, έξω, ελεύθερος, χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης», δήλωσε εξερχόμενος από τις φυλακές Διαβατών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Μετά τη θετική εισήγηση της εισαγγελέως το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του τέως δημάρχου για υφ' όρον απόλυση, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την καρδιά του, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης. Η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας -άνω του 67%, του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για τον κατάδικο Β. Παπαγεωργόπουλο.

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευόπουλου, για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που ψηφίστηκε στην Βουλή, στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις ο κ.Παπαγεωργόπουλος έχει 67% αναπηρία λόγω καρδιακού προβλήματος και 35% αναπηρία λόγω ψυχικής αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα αντιμετωπίζει πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής  και η καρδιακή του κατάσταση παρουσιάζει διαρκεί επιδείνωση  και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Εξέτιε την ποινή του από τον Φεβρουάριο του 2013, έχει δηλαδή  εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί σύμφωνα με τον νέο νόμο.

 

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποχωρεί από τις φυλακές Διαβατών συνοδευόμενος από συγγενικά πρόσωπα