Skip to main content

Αποφασισμένος για το Πρόγραμμα Σταθερότητας ο Παπανδρέου

Την πεποίθησή του ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα τηρηθεί κατά γράμμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Ειδική αναφορά στα «κερδοσκοπικά παιχνίδια» σε βάρος της Ελλάδας.
Αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τους οίκους αξιολόγησης χαρακτηρίζοντας οξύμωρο το γεγονός ότι «παρά τα δικά μας τραγικά λάθη η τύχη μας ορίζεται από οίκουςαξιολόγησης ή κερδοσκοπικούς οίκους, που έχουν μέρος της ευθύνης για τηφούσκα που οδήγησε στην παγκόσμια κρίση».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στα επιτόκιατων ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές τονίζοντας πως «οι αγορές συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα απέναντι στηνπολιτική».

Στόχος του ΠΣΑ είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η απελευθέρωση τηςΕλλάδας από τον «βραχνά» των κερδοσκοπικών επιθέσεων. «Το σχέδιο είναιη απάντηση στα προβλήματα όχι μόνο τα σημερινά αλλά και για το μέλλον»,υπογράμμισε.

«Το ΠΣΑ είναι ένα σχέδιο που περιγράφει με λεπτομέρεια τις πολιτικές και τα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο - δεν μιλάμε για την απλή περικοπή μισθών, αλλά για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, για αλλαγή βιώσιμη η αλλαγή και όχι προσωρινή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας είναι αυτό της αξιοπιστίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι η «δημοσιονομική διόρθωση» μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί να στηριχθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.