Skip to main content

Αποδοκιμασία των δηλώσεων Τόσκα ζητεί από τον Τσίπρα ο Αναστασιάδης

«Δικαιώνει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που χρόνια βροντοφωνάζουν ότι η περιοχή τους έχει υποβαθμισθεί», τονίζει ο βουλευτής

Απίστευτη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, περί «ακριβών περιοχών», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης.

Όπως τονίζει ο κ. Αναστασιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός «διαχωρίζει τις περιοχές και κατ΄ επέκταση τους πολίτες, του Νομού Θεσσαλονίκης σε προνομιούχους και μη προνομιούχους».

Καλεί, δε, τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει, έμπρακτα, τις απαράδεκτες δηλώσεις Τόσκα, επιλέγοντας άλλο χώρο προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων, πέραν της περιοχής Μαγνησίας - Διαβατών».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αναστασιάδη:

«Σάλο προκάλεσαν, στους κατοίκους της Μαγνησίας και Διαβατών και γενικότερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι απίστευτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού προστασίας του πολίτη, κ. Τόσκα , ο οποίος με τηλεοπτικές του δηλώσεις απέρριψε, την πρόταση της ΠΕΔΚΜ για χρησιμοποίηση του στρατοπέδου Γ. Μακρή, ως χώρου προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων , με το ανήκουστο επιχείρημα ότι η περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο είναι ακριβή.

Με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ο κ. Τόσκας, διαχωρίζει τις περιοχές και κατ΄ επέκταση τους πολίτες, του Νομού Θεσσαλονίκης σε προνομιούχους και μη προνομιούχους.

Δικαιώνει, έτσι, τις αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που χρόνια βροντοφωνάζουν ότι η περιοχή τους έχει υποβαθμισθεί λόγω της άνισης μεταχείρισης από τη πολιτεία.

Είναι δε ενδεικτικό το γεγονός ότι η άποψη αυτή διατυπώνεται από Υπουργό μιας κυβέρνησης που κόπτεται για τις κοινωνικές της ευαισθησίες και για την εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων.

Καλούμε και αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει, έμπρακτα, τις απαράδεκτες δηλώσεις Τόσκα, επιλέγοντας άλλο χώρο προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων, πέραν της περιοχής Μαγνησίας - Διαβατών».