Skip to main content

Αποχωρούν οι πρόσφυγες από τη δομή της Softex λόγω της βόμβας

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που μένουν στη δομή Softex, στο Κορδελιό, και θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε προγραμματισμένη εκκένωση της δομής φιλοξενίας Softex θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με λεωφορεία τα οποία θα βρίσκονται εντός δομής την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από τις 07-09 πμ, μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί προς διευκόλυνση του έργου της επιχειρήσεως εκκένωσης στο Κορδελιό λόγω της βόμβας.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους φιλοξενούμενους της δομής στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, από ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού. Στο πλαίσιο της επιχείρησης θα πρέπει μέχρι τις 10 πμ της ίδιας ημέρας να εκκενωθούν οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1,9 χλμ από το σημείο που βρίσκεται η βόμβα.

Μετά από αίτημα των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στην Softex και με τον συντονισμό του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.