Skip to main content

Απογοητευμένοι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ-Καρυπίδη μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Απογοητευμένοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις επιχειρήσεις Καρυπίδη μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στους ΟΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας και στις επιχειρήσεις Καρυπίδη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό διήρκησε μόνο 10 λεπτά και δεν υπήρξε καμία δέσμευση του κ.Τσίπρα για επίλυση των θεμάτων που του έθεσαν παρά μόνο υποσχέσεις.

Η κ. Χοροζίδη τόνισε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι η καταβολή των δεδουλευμένων τους δυόμιση μηνών είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δυσαρεστημένοι από τη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα εξήλθαν και οι εργαζόμενοι στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδης.

H Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Καρυπίδη(πρώην Αρβανιτίδη) δήλωσε στη Voria.gr ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εκείνος παρέπεμψε τους εργαζόμενους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την αποστολή της εγκυκλίου που θα αφορά την προστασία των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά την πώληση της επιχείρησης.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τις συναντήσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στις συναντήσεις με τους παραπάνω εργαζομένους καθώς και με εργαζομένους σε εργολαβίες καθαριότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας άκουσε τα αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι «δεδομένη» για την εξεύρεση λύσεων.

Οι πηγές υποστηρίζουν ότι για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα προβλήματα δεν πηγάζουν από την κυβέρνηση, αλλά ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης (Ελεγκτικό Συνέδριο), ενώ πρόσθεσε ότι η θετική πρόθεση της κυβέρνησης έχει ήδη διαφανεί από την πρόσφατη νομοθέτηση για τους συμβασιούχους.

«Προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η επέκταση του μοντέλου της υγείας (τερματισμός εργολαβιών με απορρόφηση των εργαζόμενων) σε όλους τους φορείς του δημοσίου, ενώ για τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων» πρόσθεσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συναντήθηκαν μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως πραγματοποιούν σύσκεψη για να ενημερωθούν για όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στο ΕΚΘ βρέθηκαν και εργαζόμενοι των σούπερ-μάρκετ Καρυπίδης.