Skip to main content

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ την Ευρώπη (video)

Με παλικαρίσια εμφάνιση ο Δικέφαλος απέσπασε την ισοπαλία στην έδρα της Σάλκε αλλά αποκλείστηκε λόγω της ήττας στον αγώνα της Τούμπας

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε στη «Veltins Arena» για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του Europa League.

Ο Δικέφαλος πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση απέσπασε την ισοπαλία στην έδρα των «Βασιλικών Μπλε» αλλά αποκλείστηκε λόγω της ήττας στον αγώνα της Τούμπας.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 9΄ο Σάκχοφ σούταρε δυνατά αλλά ο Φέρμαν μπλόκαρε σταθερά.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να επιτίθεται ψάχνοντας ένα γκολ και στο 17΄έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, ο Κουλούρης έπιασε σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η Σάλκε άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και στο 21΄έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Σεπφ εκτέλεσε φάουλ και ο Νάλντο έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε τη μπάλα.

Οι «Βασιλικοί Μπλε» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23΄όταν μετά από ωραία αντεπίθεση και πάσα του Τσούπο-Μοτίνγκ στον Σεπφ, ο νεαρός Αυστριακός μπακ πλάσαρε τον Γλύκο για το 1-0.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση όταν στο 25΄ο Μυστακίδης σέντραρε από τα αριστερά και ο Κουλούρης έβαλε την προβολή προ του Νάστασιτς αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του Σέρβου για το 1-1.

Στο 39΄οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν ξανά με τον Κουλούρη μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ουάρντα αλλά ο νεαρός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 44΄ο Μπενταλέμπ έπιασε ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε και η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στη Σάλκε όταν στο 56΄ο Τσούπο-Μοτίνγκ σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 61΄όταν ο Κάμπος κατέβασε τη μπάλα και σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Φέρμαν.

Στο 63΄ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στο γήπεδο τον Ενρίκε αντί του Μυστακίδη που τραυματίστηκε αλλάζοντας το σύστημα από 3-5-2 σε 4-3-3 με τον Κρέσπο να περνά στη θέση του αριστερού μπακ.

Στο 85΄ο Κερέρ κέρδισε την κόντρα από τους αμυντικούς του Δικεφάλου αλλά ο Πούγγουρας έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή ενώ στο 90΄ο νεαρός αμυντικος των φιλοξενουμένων πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ενρίκε αλλά ο Φέρμαν μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Οι «Βασιλικοί Μπλε» έχασαν σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρουν τη νίκη όταν ο Κερέρ σούταρε με τον Πούγγουρα να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Χέβεντες.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Χέβεντες, Γκάις, Κολάσινατς, Μέγερ, Μπενταλέμπ (Κερέρ 84΄), Τσούπο-Μοτίνγκ (Γκορέτσκα 56΄), Χούντελαρ, Σεπφ, Νάστασιτς, Νάλντο (Μπαντστούμπερ 72' ).

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μυστακίδης (Ενρίκε 63΄), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα (Μπίσεσβαρ 69΄), Κουλούρης, Κάμπος (Πέλκας 78' ).