Skip to main content

Aπό τρεις... εξετάσεις θα περάσουν άμεσα οι ελληνικές τράπεζες

Η προοπτική της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων από τα NPLs αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται από επενδυτές και κοινό οι ενημερώσεις που θα κάνουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες σε τρεις μεγάλες παρουσιάσεις στο εξωτερικό, τις αμέσως επόμενες μέρες. Και κυρίως στο τι θα απαντήσουν, αν ερωτηθούν για το ενδεχόμενο μιας νέας ...ανακεφαλαιοποίησης, που παίζει ολοένα και περισσότερο ως ενδεχόμενο το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, στους «διαδρόμους» που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι παρουσιάσεις είναι προγραμματισμένες δύο για το Λονδίνο, στις 2 Δεκεμβρίου (από την Otonomus) και στις 3 Δεκεμβρίου (από την Goldman Sachs) και μια στη Νέα Υόρκη, στις 12 Δεκεμβρίου (από την Capital Link). Οι αναλυτές που θα συμμετάσχουν στις τρεις εκδηλώσεις εκτιμάται ότι θα κάνουν επίσης focus σε θέματα όπως έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, της διευθέτησης του χρέους, αλλά και της προοπτικής ένταξης της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Χαλάρωσης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ωστόσο, αναμένεται ότι το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η προοπτική της ανακεφαλαιοποίησης και βεβαίως της αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων από τα NPLs. Υποτίθεται ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 10%, αλλά είναι άγνωστο αν η διαδικασία έχει ξεκινήσει καν...