Skip to main content

Από αρχαιολογικούς χώρους τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση;

Ο υπουργός Πολιτισμού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από το υπουργείο του

Τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να βρεθούν από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνηση.

«Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά, αν και από αρκετές πλευρές αμφισβητείται εντόνως αν η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να καλύψει έστω ένα σημαντικό μέρος των εσόδων που έχουν προϋπολογιστεί από την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο κ. Μπαλτάς σημείωσε ότι υπάρχουν οι μεγάλες υποδομές, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Νιάρχου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υποδομές στην Πειραιώς, αλλά «λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες. «Θα βοηθήσουμε αυτά τα σχήματα, γιατί κτήρια φαίνεται ότι υπάρχουν» πρόσθεσε.