Skip to main content

Από τον παραλιακό άξονα του Ν. Λάρισας η κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων

Από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας θα διεξάγεται η κυκλοφορία των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο των Τεμπών, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.
Από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας θα διεξάγεται η κυκλοφορία των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο των Τεμπών, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Σύμφωνα με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας, επανέρχονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν, όταν είχαν κλείσει για πρώτη φορά τα Τέμπη, με εξαίρεση τα υπεραστικά λεωφορεία, τα οποία θα μπορούν να κινούνται μέσω των παραλίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της περιοχής.

Βάσει της ίδιας απόφασης, επιτρέπεται από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ η διέλευση από τον παραλιακό άξονα υπεραστικών λεωφορείων και άλλων νομών της χώρας, χωρίς ωστόσο ο αριθμός τους να υπερβαίνει τα 30 ημερησίως και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μάλιστα, καλείται το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών να φροντίσει για τη ρύθμιση των δρομολογίων, ώστε καθ’ όλη τη διαδρομή να μην προκύπτει σε καμία περίπτωση συνάντηση δύο λεωφορείων σε οποιοδήποτε σημείο. Τέλος, στον παραλιακό άξονα επιτρέπεται η κίνηση και φορτηγών για την εξυπηρέτηση, αποκλειστικά και μόνον, αναγκών τροφοδοσίας των τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων, συλλογής γάλακτος, εφοδιασμού των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής κλπ.